Tapirskrift

304 sidor | samlade texter från 2010-2013 | Axl books, 2013

“Tapirskrift” är visserligen en djupt deprimerande bok, eftersom den ihärdigt skildrar hur guldlägen förvandlas till skitstormar /…/
Men samtidigt beskriver Fleischer förfallet så intrikat att själva kartläggningen ger hopp.”

Aase Berg i Expressen

” jag läser Tapirskrift som en klargörande historia över nätet, en politisk thriller och en mycket givande resa in i mörkrets hjärta.”

Karl Lydén i Kunstkritikk

“ett betydligt mer utmanande och intressant bidrag till debatten om internet än mycket annat i flödet just på grund av att han kopplar ihop internet med en övergripande analys och spränger gränserna för den snäva svenska samhällsdebatten.”

Nils Gustafsson i Sydsvenskan

Som samtidshistoriker och essäist strävar Rasmus Fleischer efter att finna de långa linjer som korsas i vårt unga sekel. Tapirskrift är en samling artiklar och essäer författade åren 2010–2013. Boken rymmer en rad kritiska analyser av den “kontrarevolution” som skett på de digitala kommunikationernas fält. Under lupp hamnar allt från sökrutans tomhet och spamrobotarnas kapprustning till den samtida känslan av kris för det offentliga samtalet såväl som för den privata sfären. Andra texter tar sig an frågor om stadsliv och mobilitet. Gradvis vidgas perspektiven till dess att frågan ställs om var kapitalismen har sin yttersta horisont.
Flera av texterna i Tapirskrift har tidigare publicerats i olika antologier, i dagspress eller i tidskrifter som Brand och Subaltern medan andra först nu blir tillgängliga på svenska.

Tapirskrift kan köpas direkt från förlaget för 100 kronor inklusive frakt. Säljs även av nätbutiker som Adlibris, Bokus, Bokia samt ett fåtal välsorterade bokhandlar, exempelvis Rönnells i Stockholm.